Wat is de Sterkste Schakel?

Door Harry de Reus op 17 maart 2016

Sterkste Schakel Kring (De Kring) verenigt bedrijven in de regio Rijnland en Kennemerland die Service en Klantgerichtheid in hun DNA hebben. Al de leden van de Kring zijn ondernemers die eens genomineerd zijn geweest voor de verkiezing van de Sterkste Schakel en na hun deelname vaak zitting nemen in de jury. Jaarlijks wordt onder de vlag van de Kring de Sterkste Schakel Trofee op een schitterende locatie uitgereikt aan de meest klantgerichte onderneming van de regio. De verkiezing geeft de ondernemingen die service en klantgerichtheid haast tot kunst verheven hebben de aandacht die zij verdienen. En dat is niet meer dan terecht.

De genomineerde klantgerichte bedrijven leggen een flink jurytraject af: van nominatie, een presentatie voor de jury tot de grote finale. De Sterkste Schakel Verkiezing kent diverse categorieën waaronder Automotive, Bouw/Installatie & Techniek, Toerisme, Horeca & Catering, Detailhandel, Dienstverlening, Transport & Logistiek, de That’s Lease Penning voor Internationaal Zakendoen, de Publieksprijs, de Beste website en de Grant Thornton Groeiversneller. De prijs voor de regio Rijnland wordt elk jaar in het voorjaar en die van Kennemerland in het najaar uitgereikt.

Nominaties

Bedrijven, maar ook particulieren kunnen bedrijven voor de verkiezing voordragen. Tussentijds kan men op de website van de Sterkste Schakel (www.sterksteschakel.nl) het nominatietraject volgen en zien wie welke bedrijven er genomineerd zijn compleet met (team) foto en een enthousiast interview met de genomineerde ondernemer.

Een Kring met inspirerende mensen

De Kring is met niets te vergelijken wat er al in de regio is. Het is geen ondernemersclub, geen ontbijtclub, geen Lions Club, geen Businessclub. Nee, de Kring is van déze tijd. Een tijd die vraagt om een andere manier van ondernemen. Klantgericht ondernemen. Kringleden spelen op tijd in op de wensen en behoeften van de klant. Door conversie naar nieuwe producten en diensten, maar ook door het managen van het verwachtingspatroon van de klant. Kringleden laten zich niet verrassen door de klant. Zij verrassen de klant. Leden van de Kring inspireren elkaar tijdens de ontmoetingen op bijzondere locaties in de regio. Een aantal keer per jaar komt de Kring informeel bij elkaar om de contacten aan te halen. Maar ook treden zij vaak op als jurylid van de Sterkste Schakel Verkiezing.

Interesse gewekt?

Als uw bedrijf is voorgedragen volgt er een telefoontje vanuit het secretariaat om met u een afspraak in te plannen voor een bedrijfsbezoek. Tijdens dit gesprek wordt er uitgebreid ingegaan wat de nominatie voor uw bedrijf kan betekenen.